Dans en kunst komen samen in eindshow Dance Art Studios: ‘THE ART OF’

Culemborg, 10 juli 2022 – Wie op 2 of 3 juli langs de Gelderlandfabriek liep of fietste, hoorde misschien swingende beats voorbijkomen. Dat weekend stond de locatie namelijk in het teken van de eindshows van Dance Art Studios. Drie shows – met als thema ‘THE ART OF’ – vormden samen de afsluiting van een succesvol dansjaar. 

Na wekenlange voorbereiding en een generale repetitie vertoonden de verschillende dansgroepen hun choreografieën aan familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Selina Koopman, eigenaresse van Dance Art Studios: “Het mooie aan kunst (‘THE ART OF’) is dat je vrij bent om het op je eigen manier te interpreteren. Bij het woord ‘vechten’ denk je al snel aan iets negatiefs. Maar ‘THE ART OF fighting’ kan over heel veel dingen gaan. Bijvoorbeeld vechten voor je dromen of vechten tegen bepaalde tegenslagen. Tijdens de shows daagden we het publiek uit om haar verbeelding te gebruiken. Zo ontdekten de bezoekers hoe verschillende kunstdisciplines samenkomen in dans.”

Graffiti en een reis door het museum
Tijdens de shows op zaterdag en zondag werd een gevarieerd programma vertoond. Zo stond de choreografie van de groep Modern Jazz (9-12 jaar) in het teken van ‘THE ART OF being you’. De jongste ballerina’s verraste het publiek met een boekjes dans – ‘THE ART OF books’.
‘THE ART OF dancehall’ was een knallende mix met Jamaicaanse invloeden vanuit de dancehall cultuur. En de allerkleinsten creëerden een heuse sprookjeswereld tijdens de uitvoering van de groep Mommy’s & Little Dance Stars.

Selina: “We hebben de verschillende kunstthema’s tot in detail doorgevoerd. Interactie stond daarbij centraal. Tijdens de dans van onze groep Streetdance/Urban (6-8 jaar) met als thema ‘THE ART OF museums’ namen we de bezoekers via een groot scherm mee door een ‘echt’ museum. En voor de dans ‘THE ART OF HipHop’ van de boys class maakte DaffyDusk een prachtig graffitidesign, waarmee the 4 elements of HipHop duidelijk werden.”

De shows werden afgesloten met een gezamenlijke dans van alle groepen, inclusief lichtstaven, onder het mom van ‘THE ART OF being grateful’. Op 29-08-2022 start het nieuwe dansseizoen 2022-2023 bij Dance Art Studios.

Over Dance Art Studios
Dance Art Studios is gevestigd in Sporthal Parijsch en biedt danslessen voor alle dansniveaus en leeftijden, van peuter tot 50+. In de lessen staan plezier, talentontwikkeling, het verbeteren van danstechniek en werken aan gezondheid en conditie centraal. Het team van Dance Art Studios bestaat uit eigenaresse en docente Selina Koopman en de docenten Hernan, Marthe en Robin. Kijk voor meer informatie op www.danceartstudios.nl.

************************************************************************************

Contact
Selina Koopman
06-83658581
info@danceartstudios.nl

Deel dit bericht:

bekijk meer dansnieuws