Eerste officiële balletexamens bij dansschool Dance Art Studios

Culemborg, 20 november 2022 – Een plié, relevé of pirouette: de leerlingen van dansschool Dance Art Studios draaien hun hand er niet voor om. Op zondag 20 november namen zij deel aan de eerste officiële balletexamens van de Culemborgse dansschool. De deelnemers – allemaal tussen de vier en veertien jaar – werkten de afgelopen maanden toe naar de examens, die werden afgenomen volgens de methode van de wereldwijd erkende Royal Academy of Dance (RAD).

Na een proefexamen op zaterdag, waarbij ook ouders en andere familieleden welkom waren, was het zondag tijd voor het echte werk. De leerlingen werden beoordeeld op verschillende aspecten, zoals techniek, flexibiliteit en een mooie ballethouding. Voor elk onderdeel waren punten te verdienen en de geslaagden keerden huiswaarts met een heus balletdiploma op zak.

Royal Academy of Dance: ballet op hoog niveau
De Royal Academy of Dance werd opgericht in 1920 en is een van ’s werelds meest invloedrijke dansopleidingen. De methode gaat uit van de eigen fysiek van dansers; zij leren de ballettechniek aan de hand van hoe hun lichaam gemaakt is.

Selina Koopman, oprichtster en eigenaresse van Dance Art Studios, is geregistreerd docent van de Royal Academy of Dance en gecertificeerd docent Progressing Ballet Technique: “De RAD-examens staan bekend om hun hoge niveau en kwaliteit. Elk jaar neemt bijna een kwart miljoen dansers wereldwijd deel aan de examens. In Nederland zijn er weinig dansscholen die werken volgens de RAD-methode. Daarom is het uniek dat we deze examens kunnen aanbieden vanuit Dance Art Studios. Wie start met de RAD-methode kan uiteindelijk doorstromen naar een dansacademie en op professioneel niveau met klassiek ballet aan de slag.”

Klassiek ballet op de kaart zetten
Met de examens volgens de RAD-methode hoopt Selina klassiek ballet meer op de kaart te zetten. “Ik wil heel Culemborg en omstreken kennis laten maken met klassieke muziek en de prachtige sierlijke bewegingen van ballet. Het is een danssoort geschikt voor jong en oud. Zo helpt het bij het ontwikkelen van (fijne) motoriek, conditie en flexibiliteit. Maar ballet is ook goed voor je zelfvertrouwen en concentratievermogen.”

Dance Art Studios biedt diverse balletlessen aan op zaterdag:
• 10.15-11.00 uur: Pre Primary (4-5 jaar)
• 11.00-12.00 uur: Primary / Grade 1 (6 t/m 8 jaar)
• 12.00-13.00 uur: Grade 2 / Grade 3 (9 t/m 14 jaar)

Over Dance Art Studios
Dance Art Studios is gevestigd in Sporthal Parijsch en biedt danslessen voor alle dansniveaus en leeftijden, van peuter tot 50+. In de lessen staan talentontwikkeling, het verbeteren van danstechniek en werken aan gezondheid en conditie centraal. Het team van Dance Art Studios bestaat uit oprichtster, eigenaresse en docente Selina Koopman en de docenten Hernan, Marthe en Robin. Kijk voor meer informatie op www.danceartstudios.nl.

**************************************************************************************

Contact
Selina Koopman
06-83658581
info@danceartstudios.nl

Deel dit bericht:

bekijk meer dansnieuws